Home » Spaarrekening Openen

Spaarrekening Openen

spaarrekening openen

spaarrekening openen is eenvoudig

Een spaarrekening openen is sinds de opkomst van internet erg eenvoudig geworden. Waar je vroeger bij banken op bezoek moest met je legitimatie bewijs, kun je nu gewoon via internet iedere spaarrekening openen bij welke Nederlandse bank je ook maar wilt. Je moet alleen wel 18 jaar oud zijn en een Nederlandse nationaliteit hebben.

Voordat je een spaarrekening gaat openen is het slim om eerst alle beschikbare spaarrekeningen en spaarvormen met elkaar te vergelijken. Je wilt natuurlijk de hoogst mogelijke rente ontvangen die je maar kunt krijgen. Veel mensen kijken alleen naar de spaarrente percentages en nemen een spaarrekening bij de bank waar ze de hoogste rente kunnen krijgen. Er zijn echter nog wel wat meer belangrijke selectie criteria die van belang zijn op je uit eindelijke rendement van uw spaargeld.

Het is namelijk voor je uiteindelijke rendement ook van belang hoe vaak je de rente op je rekening krijgt bijgeschreven en of de rente mee gaat helpen aan het rendement. Wanneer namelijk de rente meerdere keren per jaar wordt bijgeschreven op je spaarrekening, zorgen deze bedragen er weer voor dat je jaarrendement hoger wordt. Dit komt doordat het uitbetaalde rente bedrag zelf ook weer rente gaat genereren.

Daarnaast is het belangrijk dat je goed beseft dat bij veel spaarrekeningen die juist een hoge rente geven, je spaargeld niet vrij opneembaar is.

Je wilt uiteraard ook weten onder welke garantiestelsel je vaak zuur verdiende spaargeld valt en om te keuze nog beter te maken hebben we van alle spaarrekeningen de kredietwaardigheid en de nationaliteit van de instelling achter de rekening uitgezocht.

Al deze informatie en nog meer is eenvoudig voor u naast elkaar te zetten op onze spaarrekeningen vergelijking pagina, zodat u de beste keuze kunt maken bij het openen van nieuwe spaarrekeningen, deposito’s of gaat beginnen met banksparen.