Home » Spaarnieuws » 10 Tips om direct meer uit je geld te halen

10 Tips om direct meer uit je geld te halen

Nu de rente over je spaargeld aan het dalen is, zijn er gelukkig nog genoeg slimme manieren waarop je – redelijk eenvoudig – meer uit je geld kunt halen.

1.    Koop geen spullen op afbetaling (behalve je huis)
Het klinkt zo aantrekkelijk: een kingsize boxspring waar je met je hele vriendengroep op kunt slapen voor maar twee tientjes per maand. Leuk, maar in ieder geval financieel gezien niet zo slim. Je sluit namelijk gewoon een lening af waar je makkelijk 9 procent rente over betaalt. Niet zo gek dat bedrijven deze optie erg graag aanbieden. Zij worden er rijk van, jij niet.

2.    Bespaar op je bankkosten
Wellicht zit je al je hele leven bij dezelfde bank, maar betaal je daar onnodig veel geld aan. Het is verstandig om te kijken of er een bank is met voor jou beter voordelen dit kan oplopen tot wel € 130,00 op jaarbasis.

3.    Duurzaam investeren in je huis
Als iets goed is voor het milieu dan is het vaak ook goed voor je portemonnee. Dat geldt natuurlijk voor de verwarming een tandje lager doen, maar ook voor je woning isoleren of zonnepanelen plaatsen. Je energierekening schiet omlaag en binnen een paar jaar heb je de aanschafkosten al terugverdiend. Tegelijkertijd is je huis direct meer waard geworden. Win – win – win.

4.    Check Belastingdienst toeslagen
Check je toeslagen een aantal keer per jaar. Het is zonde om dit te laten liggen. Je hebt hier n.l. gewoon recht op.

5.    Deel en profiteer dubbel
Het is al lang niet meer hip om alles nieuw te kopen en het is zeker niet voordelig. Die dure kinderwagen kun je ook gewoon van je vrienden of familie lenen, net als de auto voor je citytrip. Als jij op jouw beurt een keer je hogedrukspuit uitleent aan de buurman, sparen we allemaal geld uit. Bovendien is het vaak nog gezellig ook.

6.    Zorg dat je niet rood kan staan bij de bank
Als je van jezelf weet dat je een gat in je hand hebt zul je alleen maar meer in het rood komen te staan. Daarnaast betaal je debetrente over het rood staan bij de bank.

7.    Stel spaardoelen
Op deze manier zorg je voor wat extra reserves en kun je het geld uitgeven aan bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven of een leuke vakantie natuurlijk.

8.    Zeg kranten en tijdschriften op
Het is veel goedkoper (en zelfs gratis) om het nieuws online te checken.

9.    Weet wat je inkomsten en uitgaven zijn
Maak voor jezelf een overzicht met vaste lasten en inkomsten dan krijg je een overzicht hoeveel geld je kunt sparen.

10.    Bespaar op je boodschappen
Het meest voordelige is om dit online te doen. Hierbij kun je ook direct de prijs relevantie aanvinken om voor de goedkoopste artikelen te gaan en je hebt direct een overzicht wat je uitgeeft. Aan het einde van je bestelling kun je nog een selectie maken van wat je echt nodig hebt en zo blijf het overzichtelijker en altijd binnen een bepaald budget +  sta je niet oog in oog met alle verleidingen die je in de winkel tegen komt.

Dit zijn 10 tips maar we kunnen natuurlijk nog eindeloos doorgaan. Daarom adviseren wij om zeker 4 maal per jaar even naar je inkomsten en uitgaven lijst te kijken, dit te updaten om een zo relevant mogelijk spaaroverzicht te behouden.

 

Op Spaarrekening-Vergelijk.nl zijn alle spaarrekeningendeposito’sen bankspaar producten te vinden, die door iedere Nederlander boven de 18 jaar oud te openen zijn.

Alle belangrijke spaarrekening specificaties als maximale rente, voorwaarden voor deze rente en spaarvorm kunt u van alle producten vergelijken.

Op de spaar product detail-pagina staat een duidelijk overzicht van deze belangrijke vergelijk specificaties. We hebben getracht om al deze specificaties overzichtelijk weer te geven, zodat spaarrekeningen vergelijken eenvoudig is.

Veel spaar plezier!